A megterített asztal Isten oltárára és az, aki ott ül az templomban van és szertartást végez.
Azok teste akik az isteni utat járják, így válik templommá, bensőjük pedig oltárrá. 
Tested az, amit eszel, lelked pedig amit gondolsz. Kerüld a túl forró, vagy a túl hideg ételeket.
Lassan egyél, mintha az Istenhez imádkoznál; így lesz az ételbõl Isten-i Erő, mely éltet és egész-ségben tart téged. Soha ne egyél jóllakásig.
Amit szomorúan, kedvtelenül, vagy haraggal eszel, az méreggé válik a szervezetben.
A jó étvággyal, kedélyesen elköltött étel egészség és áldás számodra.
 
A mosolygó lélek meghosszabbítja az életet. Emlékezz arra, hogy minden hetedik nap szent és azt szenteld a Menynyei Atyának. Életed egyensúlyának megtartásához szükséges, hogy e napon szabad légy a gondoktól és tudj lelki dolgokkal elmélyültebben foglalkozni.
Ez nagyban hozzájárulhat földi életed jobbá tételéhez és mennyei jövőd biztosításához.
Imádkozz minden nap, mert így kerülsz közelebb a Mennyei Atyához és Földanyánkhoz; s így kapsz tõlük bölcsességet, szeretetet, lelki békességet. Legyetek Isten igaz gyermekei, így erejének részeseivé válhattok.
Valódi bölcsesség és erő az Isten szeretetébõl fakad. Szeressétek egymást, mert az Isten szeretet, s így angyalai lát-hatják, hogy az Ő útját járjátok. A szeretet türelmes, a szeretet megértő, a szeretet nem irigykedő, nem kérkedő, nem durva, nem önző, nem ismer haragot és nem igazságtalan. A szeretet nem fáradékony, a szeretet reménykedõ. A szeretetben tökéletesedő egyén az Isten-i Utat járja.

Az Ősi Magar (eszénus) Testvériség tanításaiból.

Gyűjtötte : Orosz László

 

000.png