davidjulia.jpgMarosvásárhelyen születtem. A marosvásárhelyi művészeti liceumban befejezett tanulmányaim után a kolozsvári Képzőművészeti Főiskola hallgatója voltam. 1985-ben diplomáztam.  
Művészetemre már a gyerekkoromban szerzett székelyföldi élmények nagy hatással voltak. Érlelték bennem e csodálatos világ gazdagságát, melyet úgy éreztem tovább kell adni.  
A népművészetben használt ősi szakrális motívumok egyre inkább foglalkoztattak. Először a székely mondavilág és balladák nyűgöztek le, majd Törökországban fedeztem fel a hihetetlen mély kapcsolatot a magyar, székely és turáni motívumvilág között. Elkezdtem mélyebbre ásni, és ennek során születtek meg azok az alkotások, melyekben a táltosvilág jelképrendszere is egyre nagyobb teret kapott. A török Göktengri hit, valamint a magyar ősvallás egy és ugyanaz volt. A Nap a jelképe  az életnek, a Fény és szeretetvallás jelképe. A turáni eredeteket fémjelző mondavilág, zene és néprajz olyan mély és tiszta világot mutat be, melyet hivatásunk tovább adni.  
Festményeim különböző anyagokkal és technikákkal készülnek. Szeretek festeni üvegre, melynek mindkét oldalát festem. Vászonra is festek akrillal meg olajjal.
 
julia01 julia02
julia03 julia04
julia05 julia06
julia07 julia08
julia11 julia12
julia10 julia09

 

 

000.png